Jadłospis
Zdrowo i smacznie
Czwartek 13.02.2025.
Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem i polędwicą sopocką z serem żółtym i ogórkiem zielonym, herbata zielona 1,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa jarzynowa na śmietanie z ziemniakami 9,7
Gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kasza gryczana, kompot 1
Podwieczorek: Drozdżówka z malinami, mleko 1,3,7
Piątek 14.02.2025. BAL
Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z tuńczyka i jajek z ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa melisa 1,4,3
II śniadanie: Napoje, soki, owoce, przekąski
Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską toruńską i z ziemniakami 9
Knedel czeski z koktajlem truskawkowym, kompot 1,3,7,6
Podwieczorek: Chleb ziarnisty z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką, herbata owocowa 1,7
Poniedziałek 17.02.2025.
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, kiełbaską krakowską suchą, serem żółtym i pomidorem, herbata ziołowa melisa 1,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa ryżowa 9
Jajko gotowane w sosie musztardowym z jarzynkami, ziemniaki, kompot 3,10,1,7,9
Podwieczorek: Bułka kanapkowa z twarożkiem waniliowym, herbata owocowa 1,7
Wtorek 18.02.2025.
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni słonecznikowy z masłem i pastą z soczewicy z ogórkiem zielonym, herbata ziołowa skrzyp 1,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa krem marchewkowy 9,7
Pierś z indyka w sosie, buraczki z chrzanem, kasza jęczmienna pęczak, kompot 1
Podwieczorek: Chleb razowy z serkiem śmietankowym Almette i rzodkiewką z papryką świeżą, herbata ziołowa pokrzywa 1,7
Środa 19.02.2025.
Śniadanie: Chałka z masłem i miodem, mleko 1,7,3
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem 7,9,1
Kotlet schabowy, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot 3,1
Podwieczorek: Chleb graham z masłem i serem żółtym z pomidorem i sałata zieloną, herbata ziołowa koper włoski 1,7
Czwartek 20.02.2025.
Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z makreli w pomidorach i serka śmietankowego Almette z ogórkiem kiszonym, herbata zielona 1,4,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Żurek z jajkiem, białą kiełbaską i z ziemniakami 9,3,7,1
Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, kompot 7
Podwieczorek: Babka drożdzowa, kakao 1,7,3
Piątek 21.02.2025.
Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, herbata ziołowa mięta 1,7,3
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem 9,1
Paluszki rybne, surówka Colesław, ziemniaki, kompot 4,1,3,6,7,9,14,10
Podwieczorek: Kisiel, chrupki kukurydziane
Życzymy smacznego!
Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14.Mięczaki