loader

Jadłospis

Zdrowo i smacznie

 

 

Piątek  14.08.2020.   

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem, kiełbasą żywiecką, serem żółtym, ogórek kiszony, herbata lipa  1,7  

II śniadanie: Napoje, arbuz

Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami  7,9

            Ryba po grecku, ryż na sypko, kompot  4,3,1,9,7

Podwieczorek: Babka cytrynowa, kakao  3,7,1

 

Poniedziałek  17.08.2020.     

Śniadanie: Chleb razowy z masłem, szynką gotowaną, pomidorem i sałatą zieloną, herbata owocowa o smaku aroniowym  1,7

II śniadanie: Napoje, jabłka  

Obiad: Zupa szpinakowa z ziemniakami  3,9,7

            Makaron z twarogiem, kompot  1,7

Podwieczorek: Chleb graham z masłem i pastą z tuńczyka i jajka, ogórek zielony, papryka świeża, herbata owocowa o smaku aroniowym  1,7,4,3

 

Wtorek  18.08.2020.     

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka kanapkowa z masłem i miodem, herbata liść szałwii  7,1

II śniadanie: Napoje, śliwki

Obiad: Zupa ryżowa na rosole  9

            Kotlet schabowy panierowany, mizeria, ziemniaki, kompot  3,1,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem, kiełbasą krakowską suchą, serem żółtym i pomidorem, herbata liść szałwii  1,7

 

Środa  19.08.2020.     

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem i pastą jajeczną z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata morwa biała  1,7,3  

II śniadanie: Napoje, brzoskwinie

Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną  9,1

            Bigos, ziemniaki, kompot  9,10

Podwieczorek: Gruszka pieczona z budyniem waniliowym i sokiem malinowym  7

  

Czwartek  20.08.2020.      

Śniadanie: Parówki cieszynki, chleb żytni słonecznikowy z masłem, serkiem śmietankowym Almette i pomidorem, herbata ziołowa skrzyp  1,7,10

II śniadanie: Napoje, arbuz

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem  9,7,1

            Potrawka z kurczaka, ogórek kiszony, ryż na sypko, kompot  9,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem i pastą z soczewicy z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka  1,7

 

Piątek  21.08.2020.   

Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, kakao  1,7,3

II śniadanie: Napoje, winogrona

Obiad: Żurek z białą kiełbaską, jajkiem i z ziemniakami  1,9,3,7

            Racuchy z jabłkami i sosem truskawkowym, kompot  1,3,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z pasztetem, ogórkiem zielonym i z rzodkiewką, herbata malinowa  1

 

 

 


Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadlospisie. 

ALERGENY:                                                                                                             

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki