loader

Jadłospis

Zdrowo i smacznie

 

  

Czwartek  13.02.2025.            

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem i polędwicą sopocką z serem żółtym i ogórkiem zielonym, herbata zielona  1,7    

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa jarzynowa na śmietanie z ziemniakami  9,7   

            Gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kasza gryczana, kompot  1

Podwieczorek: Drozdżówka z malinami, mleko  1,3,7  

 

Piątek  14.02.2025.  BAL         

Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z tuńczyka i jajek z ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa melisa  1,4,3  

II śniadanie: Napoje, soki, owoce, przekąski

Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską toruńską i z ziemniakami  9

            Knedel czeski z koktajlem truskawkowym, kompot  1,3,7,6

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką, herbata owocowa  1,7  

                                                                                                                                               

Poniedziałek  17.02.2025.          

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, kiełbaską krakowską suchą, serem żółtym i pomidorem, herbata ziołowa melisa  1,7  

II śniadanie: Napoje, owoce   

Obiad: Zupa ryżowa  9   

            Jajko gotowane w sosie musztardowym z jarzynkami, ziemniaki, kompot  3,10,1,7,9

Podwieczorek: Bułka kanapkowa z twarożkiem waniliowym, herbata owocowa  1,7  

 

Wtorek  18.02.2025.          

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni słonecznikowy z masłem i pastą z soczewicy z ogórkiem zielonym, herbata ziołowa skrzyp  1,7

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa krem marchewkowy  9,7  

            Pierś z indyka w sosie, buraczki z chrzanem, kasza jęczmienna pęczak, kompot  1

Podwieczorek: Chleb razowy z serkiem śmietankowym Almette i rzodkiewką z papryką świeżą, herbata ziołowa pokrzywa  1,7  

 

Środa  19.02.2025.           

Śniadanie: Chałka z masłem i miodem, mleko  1,7,3    

II śniadanie: Napoje, owoce    

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem  7,9,1   

            Kotlet schabowy, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot  3,1

Podwieczorek: Chleb graham z masłem i serem żółtym z pomidorem i sałata zieloną, herbata ziołowa koper włoski  1,7   

  

Czwartek  20.02.2025.            

Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z makreli w pomidorach i serka śmietankowego Almette z ogórkiem kiszonym, herbata zielona  1,4,7    

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Żurek z jajkiem, białą kiełbaską i z ziemniakami  9,3,7,1   

            Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, kompot  7

Podwieczorek: Babka drożdzowa, kakao  1,7,3  

 

Piątek  21.02.2025.         

Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, herbata ziołowa mięta  1,7,3  

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem  9,1  

            Paluszki rybne, surówka Colesław, ziemniaki, kompot  4,1,3,6,7,9,14,10

Podwieczorek: Kisiel, chrupki kukurydziane  

                             


Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie. 

ALERGENY:                                                                                                             

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki