loader

Jadłospis

Zdrowo i smacznie

  

  

Czwartek  02.02.2023. BAL          

Śniadanie: Bułka kanapkowa z serkiem śmietankowym Bieluchem i ogórkiem zielonym, herbata ziołowa melisa  1,7   

II śniadanie: Soki, owoce, przekąski

Obiad: Zupa z kalarepki na rosołku z ziemniakami  9  

            Spaghetti bolońskie z serem żółtym i makaronem świderki, kompot  1,7

Podwieczorek: Chleb żytni słonecznikowy z pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa mięta  1

 

Piątek  03.02.2023.      

Śniadanie: Chleb razowy z serkiem śmietankowym Almette i kiełbaską krakowską suchą z rzodkiewką, herbata zielona  1,7

II śniadanie: Napoje, owoce

Obiad: Zupa cebulowa z grzankami  9,7,1  

            Mintaj smażony, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, ziemniaki, kompot  4,3,1

Podwieczorek: Rogalik francuski, kawa inka  1,7

                                                                                                                                                

Poniedziałek  06.02.2023.        

Śniadanie: Chleb ziarnisty z masłem, szynką białą Gałuszka i ogórkiem zielonym z papryką świeżą, herbata ziołowa melisa  1,7

II śniadanie: Napoje, owoce   

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku  9,7   

            Warzywa na patelnię z serem żółtym, kiełbaską toruńską i makaronem świderki, kompot  7,1

Podwieczorek: Chałka z masłem i twarożkiem bananowym, herbata owocowa  1,7,3  

 

Wtorek  07.02.2023.        

Śniadanie: Zupa mleczna żarnówka, bułka kanapkowa z serkiem śmietankowym Bieluchem i pomidorem, herbata ziołowa pokrzywa  7,1

II śniadanie: Napoje, owoce

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami  9,7,3,6,1  

            Pieczeń wieprzowa w sosie, sałatka z czerwonej kapusty, kasza gryczana, kompot  1

Podwieczorek: Chleb żytni słonecznikowy z masłem, szynką gotowaną i ogórkiem kiszonym, herbata Lipton z sokiem malinowym  1,7  

 

Środa  08.02.2023.         

Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z tuńczyka i sera białego z ogórkiem zielonym, herbata owocowa  1,4,7    

II śniadanie: Napoje, owoce   

Obiad: Rosół z makaronem  9,1

            Kotlety drobiowe panierowane, sałata zielona ze śmietaną, ziemniaki, kompot  3,1,7

Podwieczorek: Budyń waniliowy, chrupki kukurydziane  7  

  

Czwartek  09.02.2023.          

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni słonecznikowy z serkiem śmietankowym Almette i pomidorem z papryką świeżą, herbata zielona  7,1   

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Żurek z jajkiem, białą kiełbaską i z ziemniakami  1,3,9,7  

            Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, kompot  7

Podwieczorek: Chleb razowy z pastą rybną z makreli w pomidorach z ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa mięta  1,4

 

Piątek  10.02.2023.       

Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, kawa inka  1,7,3

II śniadanie: Napoje, owoce

Obiad: Zupa koperkowa z makaronem  9,7,1

            Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot  9,10

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem, szynką gotowaną i pomidorem, herbata owocowa  1,7

 


Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie. 

ALERGENY:                                                                                                             

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki