loader

Jadłospis

Zdrowo i smacznie

  

 

Piątek  19.04.2024.         

Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, kawa inka  1,7,3  

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa szpinakowa z makaronem  9,7,1  

            Ryba po grecku, ziemniaki, kompot  4,3,1,9

Podwieczorek: Chleb pszenny z pasztetem kremowym i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa koper włoski  1  

                                                                                                                                                

Poniedziałek  22.04.2024.          

Śniadanie: Bułka kanapkowa z twarożkiem kakaowym, herbata owocowa  1,7  

II śniadanie: Napoje, owoce   

Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską toruńską i z ziemniakami  9   

            Kurczak w sosie curry, ryż na sypko, kompot  9,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z serkiem śmietankowym Bieluchem i pomidorem, herbata ziołowa mięta  1,7  

 

Wtorek  23.04.2024.          

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem i polędwicą sopocką z ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa melisa  1,7

II śniadanie: Napoje, owoce, wycieczka: bułeczki z masłem i serem żółtym, banan, soki jabłkowe  1,7

Obiad: Zupa grysikowa  9,1  

            Leczo, bułeczka pszenna, kompot  1

Podwieczorek: Kołaczyki z serem, mleko  7,1,3

 

Środa  24.04.2024.           

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb żytni słonecznikowy z masłem i pastą z soczewicy z pomidorem i szczypiorkiem, herbata ziołowa koper włoski  7,1   

II śniadanie: Napoje, owoce    

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z makaronem  9,7,1   

            Kotleciki schabowe, buraczki z chrzanem, ziemniaki, kompot  3,1

Podwieczorek: Chleb graham z twarożkiem zielonym( sałata zielona) i z rzodkiewką, herbata ziołowa rumiankowa  1,7  

  

Czwartek  25.04.2024.            

Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z makreli w pomidorach i serka śmietankowego Almette z ogórkiem zielonym, herbata ziołowa pokrzywa  1,4,7    

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami  7,9  

            Łazanki, kompot  1,9

Podwieczorek: Babka piaskowa, kakao  3,7,1  

 

Piątek  26.04.2024.         

Śniadanie: Bułka kanapkowa z masłem i serem żółtym z pomidorem, herbata Lipton z sokiem malinowym  1,7  

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem  7,9  

            Kotlety ziemniaczane z kiełbaską toruńską, mizeria, kompot  3,1,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem i kiełbaską krakowską suchą z papryką świeżą, herbata ziołowa mięta  1,7

 


Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie. 

ALERGENY:                                                                                                             

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki