loader

Jadłospis

Zdrowo i smacznie

 

  

Czwartek  15.10.2020.          

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem, serem żółtym, jajkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką , herbata zielona  1,7,3   

II śniadanie: Napoje, banany  

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem  9,7,1  

            Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie, ogórek kiszony, kasza gryczana, kompot

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym, chrupki kukurydziane  7

 

Piątek  16.10.2020.      

Śniadanie: Bułka kanapkowa z masłem i twarożkiem z kiełkami i pomidorami, kawa inka  1,7

II śniadanie: Napoje, banany

Obiad: Zupa grysikowa na rosołku z jarzynkami  9,1  

            Bigos, ziemniaki, kompot  9,10

Podwieczorek: Babka cytrynowa, herbata owocowa  7,3,1

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Poniedziałek  19.10.2020.        

Śniadanie: Chleb graham z masłem, kiełbasą żywiecką, pomidorem i sałatą zieloną, herbata rumiankowa  1,7

II śniadanie: Napoje, jabłka   

Obiad: Zupa kminkowa z lanym ciastem  9,7,1,3    

            Spagetti bolońskie z makaronem świderki i serem żółtym, kompot  1,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem i pastą z tuńczyka i białego sera, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata lipa  1,7,4

 

Wtorek  20.10.2020.        

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chałka z masłem i miodem, herbata owocowa  7,1,3

II śniadanie: Napoje, śliwki

Obiad: Zupa ryżowa na rosołku  9  

            Eskalopki z kurczaka, mizeria, ziemniaki, kompot  3,1,7

Podwieczorek: Chleb żytni słonecznikowy z serkiem Bieluchem, pomidorem i szczypiorkiem, herbata mięta  1,7  

 

Środa  21.10.2020.         

Śniadanie: Bułka kanapkowa z pastą drobiową, ogórkiem kiszonym i papryką świeżą, herbata owocowa  1,7    

II śniadanie: Napoje, gruszki   

Obiad: Barszcz zabielany z ziemniakami na wołowince  7,9  

            Ryż z jabłkami i cynamonem, kompot

Podwieczorek: Chleb graham z masłem i serem żółtym, rzodkiewka, sałata zielona, kakao  1,7   

  

Czwartek  22.10.2020.          

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą kuskus, chleb żytni słonecznikowy z pastą z jajek i sera białego(pasta mimoza),  z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata lipa  7,1,3   

II śniadanie: Napoje, winogrona  

Obiad: Krupnik z ziemniakami  9,1  

            Gulasz wołowy, buraczki z chrzanem, knedel czeski, kompot  1,3,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem, kiełbasą krakowską suchą i papryką świeżą, herbata ziołowa szałwia  1,7

 

Piątek  23.10.2020.       

Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, kawa inka  1,7,3

II śniadanie: Napoje, jabłka

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem  1,7,9  

            Kiełbaski goleszowskie, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Kołaczyk z serem, sok owocowy  7,1,3

                                             


Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadlospisie. 

ALERGENY:                                                                                                             

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki