Jadłospis
Zdrowo i smacznie
Czwartek 02.02.2023. BAL
Śniadanie: Bułka kanapkowa z serkiem śmietankowym Bieluchem i ogórkiem zielonym, herbata ziołowa melisa 1,7
II śniadanie: Soki, owoce, przekąski
Obiad: Zupa z kalarepki na rosołku z ziemniakami 9
Spaghetti bolońskie z serem żółtym i makaronem świderki, kompot 1,7
Podwieczorek: Chleb żytni słonecznikowy z pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa mięta 1
Piątek 03.02.2023.
Śniadanie: Chleb razowy z serkiem śmietankowym Almette i kiełbaską krakowską suchą z rzodkiewką, herbata zielona 1,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa cebulowa z grzankami 9,7,1
Mintaj smażony, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, ziemniaki, kompot 4,3,1
Podwieczorek: Rogalik francuski, kawa inka 1,7
Poniedziałek 06.02.2023.
Śniadanie: Chleb ziarnisty z masłem, szynką białą Gałuszka i ogórkiem zielonym z papryką świeżą, herbata ziołowa melisa 1,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa krem z zielonego groszku 9,7
Warzywa na patelnię z serem żółtym, kiełbaską toruńską i makaronem świderki, kompot 7,1
Podwieczorek: Chałka z masłem i twarożkiem bananowym, herbata owocowa 1,7,3
Wtorek 07.02.2023.
Śniadanie: Zupa mleczna żarnówka, bułka kanapkowa z serkiem śmietankowym Bieluchem i pomidorem, herbata ziołowa pokrzywa 7,1
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 9,7,3,6,1
Pieczeń wieprzowa w sosie, sałatka z czerwonej kapusty, kasza gryczana, kompot 1
Podwieczorek: Chleb żytni słonecznikowy z masłem, szynką gotowaną i ogórkiem kiszonym, herbata Lipton z sokiem malinowym 1,7
Środa 08.02.2023.
Śniadanie: Chleb pszenny z pastą rybną z tuńczyka i sera białego z ogórkiem zielonym, herbata owocowa 1,4,7
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Rosół z makaronem 9,1
Kotlety drobiowe panierowane, sałata zielona ze śmietaną, ziemniaki, kompot 3,1,7
Podwieczorek: Budyń waniliowy, chrupki kukurydziane 7
Czwartek 09.02.2023.
Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną, chleb żytni słonecznikowy z serkiem śmietankowym Almette i pomidorem z papryką świeżą, herbata zielona 7,1
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Żurek z jajkiem, białą kiełbaską i z ziemniakami 1,3,9,7
Ryż zapiekany z jabłkami, masłem i cynamonem, kompot 7
Podwieczorek: Chleb razowy z pastą rybną z makreli w pomidorach z ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa mięta 1,4
Piątek 10.02.2023.
Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, kawa inka 1,7,3
II śniadanie: Napoje, owoce
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem 9,7,1
Fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot 9,10
Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem, szynką gotowaną i pomidorem, herbata owocowa 1,7
Życzymy smacznego!
Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie.
ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14.Mięczaki