loader

Jadłospis

Zdrowo i smacznie

 

  

Czwartek  21.09.2023.            

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z serkiem śmietankowym Bieluchem i polędwicą sopocką z ogórkiem zielonym, herbata zielona  1,7    

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa z soczewicy  9   

            Łazanki, kompot  1,9

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z serkiem śmietankowym Almette i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata ziołowa melisa  1,7  

 

Piątek  22.09.2023.         

Śniadanie: Rogal z masłem i serem żółtym, kawa inka  1,7,3  

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa cebulowa-krem  9,7  

            Ryba po grecku, ryż na sypko, kompot  4,3,1

Podwieczorek: Babka cytrynowa, herbata owocowa  7,1,3  

                                                                                                                                               

Poniedziałek  25.09.2023.  Dzień Gruszki          

Śniadanie: Chleb ziarnisty z masłem i serem żółtym z pomidorem i szczypiorkiem, herbata ziołowa melisa  1,7  

II śniadanie: Napoje, owoce   

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami  9,7   

            Risotto z sosem pomidorowym, kompot  9,1,7

Podwieczorek: Chleb razowy z serkiem śmietankowym Almette i szynką gotowaną z ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa koper włoski  1,7  

 

Wtorek  26.09.2023.  Dzień Śliwki          

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem, chleb pszenny z masłem i pastą z soczewicy z ogórkiem zielonym, herbata ziołowa mięta  7,1

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą gryczaną  9  

            Kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki, kompot  3,1

Podwieczorek: Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane  

 

Środa  27.09.2023.  Dzień Brzoskwini           

Śniadanie: Parówki Cieszynki, chleb graham z masłem i pomidorem z ogórkiem zielonym, herbata zielona  1,7     

II śniadanie: Napoje, owoce     

Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską toruńską i z ziemniakami  9   

            Pierogi leniwe z masłem, kompot  7,1,3

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z serkiem śmietankowym Almette i papryką świeżą z ogórkiem kiszonym, herbata owocowa  1,7   

  

Czwartek  28.09.2023.  Dzień Jabłka            

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem i jajkiem gotowanym z rzodkiewką i sałatą zieloną, herbata ziołowa rumiankowa  1,7,3    

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa grysikowa  9,1   

            Gulasz drobiowy z papryką i z pieczarkami, makaron świderki, kompot  9,1

Podwieczorek: Bułka kanapkowa z twarożkiem brzoskwiniowym, kakao  1,7  

 

Piątek  29.09.2023.  Dzień Maliny         

Śniadanie: Chleb pszenny z serkiem śmietankowym Bieluchem i pomidorem ze szczypiorkiem, kawa inka  1,7  

II śniadanie: Napoje, owoce  

Obiad: Zupa Shreka  9,7  

            Miruna smażona, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki, kompot  4,3,1

Podwieczorek: Chleb żytni słonecznikowy z pasztetem kremowym i ogórkiem kiszonym, herbata Lipton z sokiem malinowym  1  

 


Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie. 

ALERGENY:                                                                                                             

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki